Vinkkejä


Yhteydenottopyynnössä tai esim. soittaessa teidän kannattaa varata jonkin verran aikaa taustatietojen selvittelyyn tai pyrkiä itse mahdollisimman tarkasti rajaamaan vika, ongelma tai muu asia. Näin vältymme turhalta ajelemiselta ja esim. tarpeettomien osien/lisälaitteiden hankkimiselta.

Web- hinnastoissa on vain melko suppea osa edustuksesta eli kannattaa pyytää tarjouksia vaikka haluttua tuotetta ei suoraan listassa näkyisikään! Hinnastossa ei ole yksittäisiä hintoja kuin huoltotyön osalta, koska konepaketit vaihtelevat niin paljon. Käytetyistä tuotteista on osa hinnoista, tarjouksia voi tehdä...

Päivitys on usein myös edullinen tapa uusia konetta. Jos esim. kotelo on hyväkuntoinen ja virtalähde riittävä, voidaan uuden koneen asennus suorittaa nykyiseen koteloon.

Käyttöjärjestelmä kannattaa pitää ajan tasalla Windowsin päivitysten suhteen sekä ladata tietoturvaohjelman päivitykset riittävän usein. Ubuntu Linux käyttöjärjestelmä on myös kokeilemisen arvoinen tai sellainen voidaan asentaa Windowsin rinnalle "varajärjestelmäksi". Kysy!

Muista varmuuskopiointi! (Arvokkaat valokuvat vuosien takaa, työ- ja opiskelutiedot, reseptit...) Kovalevy voi hajota (myös ulkoinen) ja kannattaa varmuuskopioida kahteen eri mediaan esim. ulkoinen kovalevy ja usb-muistikortti. Uuden kovalevyn tai muun osan voi aina ostaa, käyttöjärjestelmän voi aina asentaa uudelleen, mutta tuhoutuneita tietoja ei välttämättä saa koskaan takaisin!!!

Onko kannettavasi hajonnut? Eläpä hättäile! Kovalevyn ollessa ehjä, tiedot saa palautettua! Emolevyn rikkoontuessa korjausta yleensä ei kannata alkaa tekemään. Kotivakuutus korvaa yleensä aika hyvin rikkoontuneen koneen. Vakuutusselvitys on edullinen ja osa vakuutusyhtiöistä sen kuitenkin vaatii.

Ohjelma- ja ajuripalveluja omalta sivulta

© Oulun Mediatalkkari